Primăria Sectorului 3 va construi un pasaj suprateran la intrarea în Bucureşti de pe Autostrada A2. Obiectivul rutier va fi realizat în zona Drumul între Tarlale şi va uşura traficul de pe Bulevardul Theodor Pallady. Lucrarea este în curs de avizare şi costă peste 31 de milioane de lei.
Primăria Sectorului 3 îşi propune să realizeze obiectivul de investiţii „Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale, prin construirea unui pasaj suprateran, exclusiv rutier, care are rolul de a degreva intersecţia Drumul între Tarlale şi Bulevardul Theodor Pallady, precum şi amenajarea la sol aferentă acestuia, inclusiv reorganizarea circulaţiei în zona intersecţiei cu sens giratoriu”.
Principalele scopuri al investiţiei sunt reducerea timpului de deplasare a autovehiculelor care tranzitează zona şi diminuarea poluării.
Proiectul este evaluat la peste 31 de milioane de lei şi a obţinut deja mai multe certificate şi avize.
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a semnat luni contractele adiţionale pentru achiziţionarea a 1.358 de ambulanţe. Este o investiţie care se realizează cu fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii de sănătate.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei (MDLPA) alocă 559 de milioane de lei pentru 1.358 de ambulanţe noi. Până în prezent au fost recepţionate peste 1.000 de ambulanţe.
„Cele 7 acte adiţionale au fost încheiate la solicitarea IGSU pentru achiziţia a 1.358 de vehicule medicale. Au fost recepţionate 1.122 de ambulanţe, dintre care 120 de autospeciale pentru transport victime multiple, 375 de ambulanţe cu dotări avansate, 505 ambulanţe cu dotări avansate care pot accesa zonele fără drum, greu de accesat şi 122 ambulanţe cu dotări înalte pentru pacienţi care necesită resuscitare sau terapie intensivă.
Urmează a fi achiziţionate alte 236 de autospeciale medicale între care vor fi autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanţe pentru transport nou-născuţi în stare critică, ambulanţe pentru acces în zone foarte greu accesibile, unităţi de suport pentru accidente colective, ambulanţe specializate pentru pacienţi cu risc biologic şi 5 posturi medicale mobile”, a anunţat Cseke Attila.